Мустафа Акънджъ в опит да привлече избирателите от РТП

Независимият кандидат в балотажа лидерство на кипърските турци в изборите в неделя в окупираната северна часг Мустафа Акънджъ се срещна в понеделник с представители на Републиканската турска партия в опит да привлече подкрепата им.

Лидерът на РТП  Сибел Силбер не успя да стигне до втория кръг в решаващите избори, които трябва да определят следващия преговарящ на общността в мирните преговори  с посредничеството на ООН, имащи за цел да съберат разделения остров.

След срещата Акънджъ (снимка) заяви пред репортери, че е напомнил на лидерите на РТП, че е имал съвместен път с партията в миналото.

“Кристално ясен съм по този въпрос: Това е политическата формация, от която се надяваме да получим голяма подкрепа в изборите в неделя. Надявам се от все сърце, че тази подкрепа ще дойде”, добави той.

Акънджъ  каза също, че те споделят еднакви възгледи по големия проблем, който засяга следващите поколения в Кипър и как те трябва да могат да живеят в мир. Нещо, което ще може да бъде постигнато само след обединението.

След преброяване на всички гласове, хардлайнерът Дервиш Ероглу, настоящият лидер на кипърските турци, води с 28,2%, а Акънджъ е близо зад него с 26.9%

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*