Двамата лидери на театър в родния си град

Двамата лидери на общностите в Кипър, президентът Никос Анастасиадис и кипърският турски лидер Мустафа Акънджъ се срещнаха в понеделник около 20:00 часа, за да гледат заедно постановка на кипърски турски театър в театър Риалто в родния си град Лимасол.

Двамата лидери трябваше да се срещнат пред стъпалата на входа, но Анастасиаидс наруши протокола, като тсе приближи, за да поздравят Акънджъ при пристигането на колата му, предизвиквайки малка паника за служителите по сигурността.

Кипърският турски топ актьор и режисьор Яшар Ерсой ще бъде на сцената в пиеса, наречена “Кипър: Натъжен по гръцки, наранен по турски”. Въпреки че има някои силни препратки за минали престъпления, самата пиеса гледа към бъдещето с надежда и оптимизъм.

Повече културни събития се очаква да се проведат, според източници от двете страни.

Двамата лидери се срещнаха в присъствието на специалния пратеник на ООН Еспен Барт Ейде миналата седмица, като норвежкия дипломат обяви приетите мерки за изграждане на доверие, договорени от двете страни.

Тези мерки са насочени към размразяване на отношенията между Севера и Юга, и Организацията на обединените нации открито похвали стъпките, предприети от двамата лидери.

Ликуващата тълпа посрещна двамата лидери, когато влязоха в театъра за това историческо събитие.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*