Вашият хороскоп с астроложката Анелия Андреева

Смята се, че астрологията възниква в Месопотамия преди около 7 хиляди години с появата на първите градове-държави, които са коренно ново явление в човешката история по онова време и отбелязват скок в развитието на съзнанието.

В зората на своето съществуване праисторическият човек от палеолита, или каменната ера, правел своите първи стъпки към опознаване на пространството и времето чрез наблюдение на небесните процеси, търсейки несъзнателно тяхната синхроничност със земните. Той се взирал в звездното небе и, разбира се, от дистанцията на първобитната си възприемчивост го виждал като образи и картини, елементи на собствения му психически опит. Но подавал и първите заявки за творческото му пресъздаване чрез символи и изображения.

Едни твърдят, че астрологията не е наука, други разпалено я защитават и се уповават на предсказанията по звездите, трети не тръгват сутрин от дома си, преди да са прочели дневния си хороскоп, четвърти имат лични астролози (политици и знаменитости). Истината е, че съвременният човек продължава да е жаден за знания и познание, също като своя прародител преди много хиляди години. Но сега, вместо да се взира в звездното небе и да гадае своето бъдеще – просто се обръща към астролога.

Решихме да опитаме с една нова рубрика, която ще бъде водена от астроложката Анелия Андреева и всяка седмица ще можете да четете нейните предсказания за вашия зодиакален знак

Дали ще й се доверите – решавате сами. Но се надяваме, че ще бъде интересно и забавно.

Анелия Андреева е на 47 години от Русе и в момента живее в Атина. Свърза се с нас с желанието да си сътрудничим.

Интересът й към астрологията започва в детските й години.

„Тогава беше много трудно да намериш учител по астрология и се налагаше сама да търся начини да се образовам. Така се снабдих с лекции на преподаватели от астрологичния университет в Лондон, а в Атина  посещавах лекции на Лица Патера и Смаро Сотираки. Учебниците и лекциите от най-добрите астролози в света – Смаро Сотираки, Саспортас, Николас Кампион са ми предпочитани четива. Едновременно с това посещавам семинарите на Българската Астрологична Асоциация.

Изготвяте ли личен хороскоп и какви данни са необходими за лицето?

Необходими са, дата, място и час на раждане. Съществуват различни видове хороскопи, но обикновено се започва с характеристика.

Колко струва тази услуга?

За личен хороскоп – характеристика, цената е 20 евро, а ако клиентът желае да се разгледат други важни въпроси и да се търси повече информация, услугата се заплаща допълнително. Има възможности за абонамент и редовни консултации.

Какви са вашите клиенти?

Клиентите ми – абсолютно всички, хора с развит интелект, някои говорят много езици, всички са на високо духовно ниво и „гениални” по свой начин. Някои се обръщат към мен в момент на затруднение, а други – по предвидливите, – просто така, без никаква причина, просто искат да знаят какво казват звездите за тях.

Имате ли наблюдения, кои преобладават – жените или мъжете?

Жените са по-контактни и търсещи. Случвало се е жена да търси помощ за любимия си или за сина си. Някои жени споделят проблемите си с мен и търсят начина, – как биха могли да направят близките си щастливи…

Кои са най-често задаваните ви въпроси?

Кога ще срещна любовта? Кога ще се си намеря работа? Кой е подходящият партньор за мен? Имам ли бъдеще с човека, с който излизам? Как да направя така, че децата ми да са добре? Занимавам се с …някаква дейност, може би е по-добре да се ориентирам да правя нещо друго? Смятам да предприема нещо, кога е най-подходящия момент?

2015 като цяло ще бъде ли благоприятна за България и българите?

Да, за българите идват по-добри времена. През тази година материалните затруднения все още са налице. Следващите години са по-добри. Остава опасността от нови наводнения.

Много полезни на България са хората, които са живели и живеят в чужбина. Те са с по-широк кръгозор и могат много да помогнат за възхода на страната.

Какво казват звездите – пролетта ще имаме ли нови избори?

Аз съм далеч от политиката, не проявявам интерес към политическите събития.

За мен отделния човек е много важен и работата ми е насочена в посоката доколко е възможно всички да са щастливи и доволни, намирайки своето призвание и работейки това, което най-добре умеят. И най-вече младите хора, на които тепърва предстои да направят своя избор.

За България мога да кажа, че българите, живеещи зад граница са много и всички заедно биха могли да допринесат за подобряване стандарта на живота, за прехода към едно по-добро бъдеще.

Пожелавам на читателите на вестника здраве, успехи в професията и лично щастие! За контакти: https://www.facebook.com/pages/Astroskopio/682571581785173?ref=hl

на лични съобщения.

Астрологична  прогноза за 2015 година

За всички ни е важно да знаем кога Меркурий е стационарен и преминава в ретрограден ход – през този период е препоръчително да се въздържаме от подписване на каквито и било документи, а ако се налага, да разгледаме всички каузи много подробно, да не правим крупни покупки, особено на средства за комуникация или транспорт, да не тръгваме на дълъг път… и т.н.

През 2015г най- неподходящи за това са следните дати:

Януари: 20,21,22;

Май: 18,19,20;

Септември: 17,18,19.

Също така и през периодите:

22.01 – 13.02; 20.05 – 14. 06; 19.09 – 11.10.

Относно сантименталните ни отношения, важно е да знаем, че:

На 25, 26 юли Венера е стационарна и се подготвя за ретроградния си ход. Не се препоръчва на тези дати и през периода от 27 юли до 8.09 да се предприемат нови сантиментални взаимоотношения, тъй като е много вероятно те да се окажат краткотрайни или да имат проблемно развитие.

Затъмненията през 2015 г са на:

20 март – пълно слънчево.

4 април – пълно лунно,

13 септември – частично слънчево,

28 септември – пълно лунно.

 

Най-трудни дни и периоди в годината са:

Първата половина на март – 5, 14 и 15 март;

4 – 8, 16, 17, 20 и 21 април;

6-9, 24 – 31 май;

11 – 19, 23 – 26 юли;

16,17 септември;

7-9 октомври;

20 – 30 ноември;

3-8 декември.

Най-благоприятни дни и периоди в годината са:

19 и 20 януари;

1, 2, 24 февруари;

3, 9, 29 март;

24 – 28 април;

14 – 18 май;

3, 20 – 29 юни;

1, 7,8 юли;

2, 13 – 19 август;

10, 20 – 23  септември;

11 – 15, 22,23 октомври;

1, 10 – 13 декември.

 

А ето и общите прогнози за всяка една зодия за годината:

Овен

От 20 февруари до 31 март Марс, управителят на Овен, се намира в своя „дом”. За всички Овни това е един добър период за действие, постигане и осъществяване на поставените задачи и цели.

От 9 август до 25 септември Марс в Лъв благоприятства участия в различни спортни състезания и дейности, свързани с надпревара и забавление.

От 21 февруари до 17 март Венера в Овен благоприятства нови начинания и промени във външния вид. Овните са по-чаровни от всякога и това е допълнителна гаранция за успех в начинанията им.

От 5 юни до 19 юли и от 31 юли до 9 октомври Венера в Лъв благоприятства любовта, забавленията и спорта, а от началото на годината до 11 август Юпитер в Лъв дава възможности  за среща с  „голямата любов” , за радост и  прекрасни отношения с децата.

Телец

От 8 май до 5 юни Венера, управителят на Телец, в Рак, благоприятства подобряване на отношенията с близки и роднини, братя и сестри и дава възможности за допълнително интелектуално и професионално развитие.

От 9 октомври до 8 ноември Венера от Дева дава шанс на Телците да се влюбят, да бъдат обичани, да се радват на успешни творчески изяви и много късмет.

На 25 и 26 юли Венера е стационарна в Дева и се подготвя за ретроградния си ход. Не се препоръчва на тези дати и през периода от 27 юли до 8.09 да се поставя начало на нови сантиментални връзки, тъй като има голяма вероятност с времето те да се окажат неблагонадеждни.

Специално за Телците този период е благоприятен за довършителни и ремонтни работи в дома, с цел създаване на една по-приятна и уютна атмосфера за цялото семейството.

Близнаци

В знака, който управлява, Меркурий се намира от 1 май до 8 юли. Това е един от най-благоприятните периоди през годината за Близнаците. Подходящ е за различни интелектуални дейности, най-вече свързани с писане или предаване на информация, а също така и с пътуване.

Благоприятни за Близнаци са и периодите от 5 януари до 12 март (когато Меркурий е във Водолей) и от 27 август до 1 ноември (Меркурий е във Везни).

Венера в Близнаци – от 11 април до 8 май – период, в който Близнаците могат да направят успешни промени във външния си вид, да разчитат на чаровното си излъчване, да се запознаят с интересни личности и да бъдат по-близко до осъществяване на мечтите си.

Рак

От 8 май до 5 юни Венера в Рак дава на Раците възможност за обновяване и подобряване на външния вид, усилва чаровното им излъчване и ги предразполага да изживеят много щастливи мигове. Добър период за нови начинания.

От 5 юни до 9 октомври Венера се намира в Лъв и съдейства за подобряване на финансовото и материално състояние на Раците. Чувство за сигурност и удовлетвореност ще изпитват повечето от тях през този период, а много инвестиции в недвижимо имущество може да се окажат благонадеждни.

Най-щастливи ще са Раците от 1 до 21 ноември – когато Венера е в Скорпион. Тогава имат повече късмет във всичко и се радват на добри взаимоотношения с любим за тях човек. Тези, които се занимават с изкуство, ще имат допълнителен творчески импулс и въодушевление.

Лъв

Лъвовете са най-любимите на съдбата през тази година, тъй като Венера, която обикновено в един зодиакален знак пребивава около 20 – 25 дни, ще бъде в знака на Лъва от 6 юни до 19 юли, а след краткотраен престой в Дева отново ще е в Лъв – от 31 юли до 9 октомври – или това са общо 111 дни, почти 4 месеца.

През времето, когато Венера е знака им, Лъвовете ще са още по сияещи и лъчезарни от обикновено, пълни с оптимизъм и творчески заряд, щастливо влюбени. Късметът ще ги съпровожда навсякъде. Заниманията с изкуство и творчество им гарантират успех. Лъвът е знакът в Зодиака, който е символ на творчеството, изкуството и любовта, а с Венера в Лъв почти 4 месеца! Можем да очакваме чудеса.

Периодът, когато Венера се намира във Везни е също много благоприятен за Лъвовете, а именно – от 8 ноември до 5 декември.

До 11 август и Юпитер – най-благотворната планета, се намира в Лъв, което е доказателство, че настоящата година е годината на Лъва. Много печалби, нови завоевания, радост и щастие очакват Лъвовете през тази година.

Деви

Първата половина на годината е значително по-трудна от втората, в която Девите ще са много щастливи.

От 15 април до 1 май, когато Меркурий, управителят на Дева, се намира в Телец, Девите ще имат възможност да разширят кръгозора си, да разработят нови идеи и методи, чрез които да се изявяват по-рационално в ежедневието и в работата си. Мечтите и плановете им през този период, може да се осъществят в недалечно бъдеще.

Меркурий се намира в своя „дом”, в Дева, от 8 до 27 август. Това е най-благоприятният момент за Девите да блеснат със своята прозорливост, логичност, аналитично мислене, систематичност, прецизност и точност. Тогава ще имат достъп до големи количества и разнообразна полезна информация, която ще им предостави шансове за допълнително самоусъвършенстване.

Почти също толкова благоприятен ще е и периодът от 10 декември до края на годината, когато Меркурий се намира в Козирог и благоприятства развитието на творчески проекти и идеи и осъществяването им на практика.

От 9 октомври до 8 ноември Венера е в Дева  –  предразполага Девите да се чувстват щастливи, красиви, ще излъчват повече чар от обикновено. Период – благоприятен за нови начинания и инвестиции в личните сантиментални отношения.

Най-благотворната планета, Юпитер навлиза в Дева на 11 август и ще остане там до 9 септември, 2016 г. Чрез Юпитер ще се сбъднат много от мечтите на Девите, животът им ще се промени към по-добро и те най-после ще бъдат щастливи.

Везни

До 27 януари Венера, управителка на Везни, от Водолей предразполага Везните да бъдат щастливо влюбени, да се отдадат на забавления и игри, весели приключения и творческа дейност, свързана с любим вид изкуство.

От 8 ноември до 5 декември, Венера се намира в собствения си знак и благоприятства занимания с външния вид, разкрасяване, нови начинания, творчески дейности, свързани с естетическа красота и справедлива кауза. През този период Везните са в равновесие и ще се чувстват със сигурност по-добре, по-самоуверени и по-щастливи.

От 11 април до 8 май Венера в Близнаци също действа благотворно на Везни – представя им нови възможности за развитие, открива им нови хоризонти за творчество и работа, свързана с естетическа красота, изкуство или създаване на нови партньорства.

Престоят на Венера в Лъв (от 6 юни до 19 юли и от 31 юли до 9 октомври), носи на Везните много нови, ценни приятели, запознанства с интересни личности, успешни участия  в обществени мероприятия и сбъдване на много мечти.

Скорпион

Втората половина на годината е по-успешна и щастлива за Скорпионите. Преминаването на Юпитер в Дева, на 11 август бележи началото на периода на успешните им изяви в обществени мероприятия и колективни дейности. Едва след 11 август започват да се сбъдват мечтите на повечето от тях.

Периодът на престоя на Венера в Лъв, (от 6 юни до 19 юли и от 31 юли до 9 октомври), носи за Скорпионите много добри възможности за израстване в служебната йерархия или за откриване на свой собствен бизнес, в който те самите ще са управителите.

Плутон, управителят на знака, е в Козирог и оттам благоприятства подобряване на отношенията на Скорпионите с близки и роднини, братя и сестри. Носи нови идеи и възможности за усъвършенстване на професионалните им знания и умения.

Плутон е стационарен на 16, 17 април. През този период Плутон се подготвя за ретроградния си ход, който продължава до 24 септември. Периодът не е подходящ за предприемане на нови финансови инвестиции или сключване на икономически споразумения. Последното важи както за Скорпионите, така и за повечето от останалите представители на Зодиака.

Стрелец

През първата половина на годината, когато Юпитер, управителят на знака, е в Лъв, Стрелците имат повече възможности за развитие и шансове за успешна изява. До 11 август, когато Юпитер преминава в знака на Дева, Стрелците лесно пътуват в чужбина, осъществяват връзки с хора от чужди страни, пред тях се откриват нови хоризонти. Добрият им късмет е с тях. От 10 април до 11 август е най-благоприятният период на годината за Стрелците, особено за родените от 5,6 декември до края на знака, т.е. – родените през втората и третата декада.

Престоят на Венера в Лъв (от 6 юни до 19 юли и от 31 юли до 9 октомври), е също благоприятен за Стрелците и също предлага нови възможности за развитие на  творчески и финансови проекти, свързани с хора от чужди страни или с далечни пътувания.

В момента Сатурн се намира в Стрелец и преминава през първите градуси на знака. Сатурн е планета, която може да донесе награди и траен успех, но само в резултат на упорит труд и постоянни усилия.

Козирог

За повечето Козирози, Втората част но годината е по-щастлива, а именно – след 11 август, когато Юпитер преминава в Дева.

Управителят на Козирог – Сатурн, е стационарен на 13,14 и 15 март и на тези дати не се препоръчват нови начинания, не само за представителите на Козирог, но и за някои от останали знаци. Сатурн е ретрограден от 16 март до 15 юни, в Стрелец, а от 15 юни до 1 август, – в Скорпион. На 18 септември отново се завръща в Стрелец.

От 16 март до 1 август е по-добре за Козирозите да не предприемат резки промени в живота си. Едва след 1 август силата и влиянието им се завръщат и могат ясно да чертаят нови планове и да си поставят нови, реално постижими цели.

По-благоприятни за любов и финансови инвестиции са периодите от 17 март до 11 април и от 9 октомври до 8 ноември.

За нови начинания и осъществяване на проекти и цели по-добрите периоди са от 31 март до 12 май  и от 25 септември до 13 ноември.

Водолей

Уран, управителят на Водолей остава и през тази година в Овен, приятелски за Водолей огнен знак. През март Уран сключва предизвикателен аспект с Плутон и това кара Водолеите да живеят на предела на някаква граница. В началото на месец март се случват много приятни положителни обрати в сантименталните отношения на Водолеите, а също така и във финансовата сфера. В края на юни отново ги очакват приятни изненади в работата и в личните взаимоотношения.

Големият престой на Венера в Лъв (от  6 юни до 19 юли и от 31 юли до 9 октомври), предлага и на Водолеите нови благонадеждни партньорства, добро сътрудничество и щастие в личния живот. Много от тях ще сключат брак през настоящата година или ще започнат щастливо съжителство. Тези, които вече са намерили своята половинка, ще се радват на щастието си.

От 11 април до 8 май е един от най-благоприятните периоди за Водолеите да изразят себе си, да покажат своите таланти, да се занимават с творческа дейност, да обичат и да бъдат обичани.

Макар и за Водолеите 2015г да е пълна с много трудности и препятствия, предизвикателствата ще развият способностите и талантите им и в крайна сметка годината ще се окаже много успешна за тях.

Риби

Рибите са единствените, чиито управител през цялата година е в собствения си знак. Нептун им помага да разкрият автентичните си таланти, да действат самоуверено и решително, въпреки трудностите и препятствията, които срещат. Най-благоприятна е годината за родените през първата декада на знака. Повече успехи очакват творците в различните области на изкуството, най-вече в областта на фотографията, рекламната дейност, създаването на видеоклипове и филми.

11, 12 юни и дните преди и след тази дата не са благоприятни за нови начинания от голямо значение. От 13 юни до 19 ноември Нептун е ретрограден и забавя осъществяването на някои от плановете на Риби, но все пак, в един по-следващ етап те непременно ще се осъществят.

Най-щастливите периоди през годината за Риби са от 27 януари до 21 февруари, от 8 май до 5 юни и от 5 декември до края на годината.

Едни от най-хубавите дни на годината за Риби (и не само) са 1 юли, 7, 8 юли, 13, 14 юли, 31 октомври, 11,12 ноември.

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*