Обявяват името и логото на Cyprus Air за продажба

Кабинетът вчера даде зелена светлина на държавата да започне търсене на частен инвеститор за закупуване на логото и името на отскоро несъществуващата Cyprus Airways.

В интервю за медиите, говорителят на правителството Викторас Пападопулос заяви, че целта е да се създадат позиции за работа на бившия персонал на авиокомпанията и да се подобрят връзките на Кипър с други страни.

“Всички усилия в тази посока трябва да се положат възможно най-скоро, тъй като търговската стойност на името на пътническия превозвач и логото ще се обезцени с течение на времето.”

Говорителят добави, че държавата ще се заеме с назначаването на правни и финансови консултанти, за да наблюдава процедурата. Изглежда, че в момента никой не се интересува от закупуване на името.

По-рано през седмицата правителството обеща, че всички 550  служители на Cyprus Airways, които са били освободени, ще бъдат напълно компенсирани, а държавата ще предостави над 14 милиона евро за покриване на недостига в спестовния фонд на служителите.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*