Предложението на Ероглу противоречи на съвместната декларация, според Христодулидис

Никос Христодулидис

Пътната карта, представена от лидера на кипърските турци, свързана с преговорите за цялостно разрешаване на проблема в действителност противоречи на съвместната декларация, която Дервиш Ероглу и президент Никос Анастасиадис приеха през февруари миналата година, каза говорителят на правителството Никос Христодулидис  пред  кипърската новинарска  агенция (CNA).

Помолен да коментира твърденията на Ероглу , че е представил пътна карта пред ООН, Христодулидис каза “пътя, по който преговорите ще продължат, зависи изцяло от това, дали има добра воля и от двете страни и от предложенията, които те ще представят в Третият кръг от преговорите.”

Той каза, че предложението на Ероглуе било представено в миналото. “Това, което е важно, е, че това предложение е отхвърлено от самата съвместна декларация” от 11 февруари, 2014.

В декларацията, лидерите “изразиха решимостта си да възобновят структурирани преговори в ориентиран към постигане на реални резултати”.  Те са се договорили, че “решението ще се основава на двуобщностна, двузонова федерация с политическо равенство, както е посочено в съответните резолюции на Съвета за сигурност и споразуменията на високо равнище” и че “преговорите ще се основават на принципа, че нищо не е договорено, докато всичко не е договорено “. (CNA)

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*