Потребителите в стрес от новата промяна на работното време на магазините

ПОТРЕБИТЕЛИТЕ бяха озадачени в сряда, откривайки, че магазините и супермаркетите са затворени, след като са били отворени на националния празник , 25 март.

“Това се е случва от 2006 г. насам,” е обяснението, дадено от Стефанос Курсарис, генерален секретар на малката бизнес асоциация POVEK, която твърдо се противопоставяше на удълженото работно време и неделното пазаруване.

“Паркингите на супермаркетите бяха в хаос, едни коли влизаха, други се опитваха да излязат на заден ход.”

Cyprus Mail нарича това “завръщане към тъмните векове”.

“Това очевидно е голямо предимство за тези хора, които би трябвало да отидат да работят и да печелят пари, но сега ще бъдат в състояние да си останат вкъщи със семействата си, вероятно завинаги, освен ако някой не изтегли нашата столица отново в 20 век (Знам, че е 21-и век в момента, но не сме дорасли все още за там),” коментира друг разочарован потребител.

Курсарис нарича оплакванията неоправдани и помоли хората да се поставят на мястото на персонала, който работи 38 часа в седмицата, така че магазините да са отворени всеки ден.

Ръководителят на Кипърската Асоциация на Супермаркетите Андреас Хаджиадаму не направи коментар.

Според съобщения в местните медии, предложение за ново работно време на магазините ще бъде представено до 30 април, след като министърът на труда Зета Емилианиду бе лишен от правомощията си си по-рано миналия месец, да издава укази, регламентиращи работното време на магазините в определените зони за туризъм.

Спорът бе подклаждан от оплакванията от АКЕЛ, че от тези мерки се възползвали големите търговци на дребно за сметка на малките предприятия, които не могат да се конкурират.

Емилианиду бе обвинена и в злоупотреба със законодателството чрез издаване на укази на фирми, намиращи се в райони за обезвреждане на отпадъци в Ларнака и Никозия.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*