Нова телефонна измама за 3000 евро в Никозия

89-годишна жена стана жертва на нова телефонна измама с „лекар“ и беше ограбена с 3000 евро.

Според полицията жителката на Никозия е съобщила за инцидента в понеделник, като е казала, че е получила телефонно обаждане на стационарния си телефон следобед от непознат мъж.

Непознатият се представил за лекар ортопед и й казал, че дъщеря й е с контузия на крака след инцидент и се нуждае от спешна операция. Измамникът поиска от тъжителя да предаде 80 000 евро.

89-годишната му казала, че има само 3000 евро и след това мъжът поискал домашния й адрес, за да може да вземе парите.

По време на разговора той поискал от възрастната жена номера на мобилния й телефон, а след това позвънил и на мобилния й телефон от непознат международен номер, като я помолил да остане и на двете линии, като по този начин ѝ е попречил да се свърже с някой друг.

Впоследствие около 19 часа и докато тя продължавала разговора, дома на тъжителя посетила непозната жена, която взела 3000 евро. Жената била придружавана от непознат мъж, който шофирал колата.

След тръгването им, жертвата се свърза с дъщеря си и разбира, че е била измамена.

CID в Никозия разследва случая.

Междувременно полицията за пореден път предупреждава гражданите да бъдат бдителни за телефонни измами и при получаване на подобно обаждане да уведомяват незабавно полицията чрез най-близкото полицейско управление или районно управление, или на линията за граждани 1460.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*