Съдебният процес срещу ректора на Техническия университет е отложен

“Шум и глъчка” в академичните среди на Кипър

Делото срещу ректора на Техническия университет в Лимасол, Елпида Керавну, която е обвинена в злоупотреба с власт, измама и престъпления по служба, изготвяне на документ без разрешително е отложено за 24 февруари. Тя пледира „невинна” по всички обвинения, които се основават на показания, че се е намесила в работата на комисията за оценка на повишенията между септември и октомври 2014 година.

Ректорът беше арестувана през март и бе освободена след плащане на гаранция от 50,000 евро. Елпида Керавну е заподозряна в подправяне на протокола от заседанието на комисията, с промяна на реда на повишенията.
Председателя на комисията се подписал върху новите протокола след като е бил уверен от ректора, че другите членове на комисията също ще се съгласят. Керавну твърди в своя защита, че променя протокола, за да поправи процедурни грешки, като това ще предотврати допускането на такива в бъдеще. Останалите членове на комисията отказват да подпишат документа. Спорният протокол е бил унищожен, но се твърди, че копие от него е било изпратен по имейл до академичния съвет, който на 08 октомври 2014 г. повишава преподаватели въз основа на този документ.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*