Лидерът на DIKO нарече AKEL и DISY „шампиони на корупцията”

Коментарът на Николас Пападопулос, лидер на DIKO дойдоха само ден, след като той заклейми публично назначаването на Анастасия Чалкиду за член на Данъчната комисия, твърдейки, че тя е имала връзка с одиторска фирма, разследвана във връзка с финансирането на партиите от Focus Maritime Corporation, собственост на гръцкия магнат собственик на кораби Михалис Золотас, който се смята свързан с Андреас Вгенопулос от Лаики.

Според  доклади Focus Maritime Corporation плаща € 500,000 директно на ДИСИ в десет вноски от по € 50 000 през януари и февруари на 2008 г., както и почти € 1,5милиона на АКЕЛ – от които един милион чрез офшорки.
Abendale Management Corporation плаща на две равни вноски през септември 2007 г. и € 450 000 през юни 2008 г. чрез Kyprianides, Николау & Associates.

Фирмата отрича обвиненията, като твърди, че парите са били платени за извършени услуги.

АКЕЛ категорично отрече да са получавали пари от Focus, докато ДИСИ потвърди получаването на € 50 000, които връщат в наследството на Лаики.
Пападопулос също така заяви, че АКЕЛ и ДИСИ се договорили всяко разследване по отношение на Вгенопулос да бъде задържано и че двете страни са използвали предупредителното писмо от Европейската централна банка като претекст за замразяване на разследване на управителя на Централната банка Кристала Георгиаджи.

Пападопулос също така твърди, че двете партии са работили заедно, за да се забави разследването относно продажбата на клонове на Cyprus banks в Гърция.”Всичко това е в резултат на администрациите на Анастасиадис и Христофиас. Като държава сме загубили доверието на чуждите инвеститори и доверието на хората, които осъзнават, че живеят в пълен хаос, “каза лидерът ДИКО.

Генералният секретар на АКЕЛ Андрос Киприану отхвърли обвиненията на Пападопулос, казвайки: “Това е голяма шега, положението не е толкова трагично.”

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*