Лидерът на ДИКО поиска оставката на министъра на транспорта

 

Лидерът на партия ДИКО Николас Пападопулос посети пристанището в Лимасол и присъства на среща с пристанищните власти на Кипър, за да обсъдят проблемите на пристанището след предаването му на частния оператор Eurogate.

След срещата, Пападопулос поиска оставката на министъра на транспорта Мариос Деметриадис.

От министерството на транспорта коментираха, че „това е груба обида към държавните институции и представлява неуважение към министъра на транспорта г-н Мариос Деметриадис“. Министерството заяви, че ще продължава да работи за пълното нормализиране на дейността на пристанището с единствената цел да се гарантират интересите на държавата.

ДИКО, защитавайки позицията си, каза, че министъра вместо да се съсредоточи върху най-сериозните проблеми, разяждащи пристанището, причинени от неговата неспособност, атакува партиен лидер, който се опитва да разреши тези проблеми.

Операциите на пристанището бавно се връщат към нормалното след споразумението постигнато между Eurogate и другите заинтересовани страни. За период от 30 дни министерството трябва да въведе мерки, за да разреши закъсненията. Създаден е и комитет, който да следи ежедневно свършената работа и ще докладва лично на президента Никос Анастасиадис.

Eurogate заяви в сряда, че са обработени повече от 7000 контейнери. Персонала на компанията работи по 24 часа на ден, за да се справи с всички струпани контейнери на пристанището, възможно най-скоро.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*