АКЕЛ обвинява министъра на правосъдието в опит за бягство от отговорност

Лидерът на основната опозиционна партия АКЕЛ, Андрос Киприану, обвини министър на правосъдието Йонас Николау в опит за бягство от отговорност по случая с убийството в Агия Напа на Фанос Калопсидиотис и още трима души. Киприану обвини, че Николау стои в сянка на разразилата се буря с убийствата. „Когато той беше председател на комисията по правните въпроси, той поиска оставката (през 2008 г.) на министър на правосъдието Кипрос Хрисостомидес заради бягството на осъдения убиец и изнасилвач Антонис Китас, който избяга от болницата в Никозия, където е бил лекуван“. Киприану риторично се обърна към Николау с въпроса – „След всичките тези убийства, къде е той сега?“

По време на стрелбата в рибна таверна в Агия Напа, Фанос Калопсидиотис, Хаджиефтимио, съпругата му и един от нападателите бяха убити.

Лидерът на АКЕЛ спомена за многократните жалби от Калопсидиотис и семейството му, включително писма до президента Никос Анастасиадис, и Николау, каква е тяхната роля, какво правят те в създалата се ситуация.

В Кипър има организирана престъпност

„Има организирана престъпност в Кипър и полицията знае нейните босове. Трябва да има решимост да се изкорени престъпността, така че гражданите да се чувстват сигурни“.

Министърът на правосъдието коментира случая с думите: „никой не се крие и никой не бяга от отговорност, но би било много прибързано ако се направи коментар преди приключването на необходимите разследвания на такъв сериозен въпрос“.

След това Николау прехвърли топката с въпроса: „Къде бяха АКЕЛ, който изглеждат толкова загрижени сега, през 2012 г., когато беше извършено друго жестоко убийство, а те бяха във властта“?

През 2012 г., когато АКЕЛ беше на власт, петима души бяха застреляни в Агия Напа.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*