Днес е ден без асансьори

 

В кампанията до момента са се включили 17 държави, 50 града и над 180 държавни, общински и корпоративни сгради – в това число и български

В Световния ден на околната среда много страни по цялата планета обявиха ден без асансьори.

Идеята на международната кампания е да насърчи ходенето пеш и да покаже ползите от активния физически живот.

В кампанията до момента са се включили 17 държави, 50 града и над 180 държавни, общински и корпоративни сгради – в това число и български.

„Ден без асансьори“ (No Elevators Day) е европейска инициатива на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA). „Ден без асансьори“ е също така част от целогодишната кампания NowWeMOVE, чиято цел е да раздвижва все повече европейски граждани посредством събития свързани с физическата активност и спорта.

Идеята на „Ден без асансьори“
Инициативата има за цел да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението. И също така да демонстрира на гражданите колко лесно е да се движат, независимо от натовареното им ежедневие. Да изберем стълбите, вместо асансьора е един много добър пример за това как можем да сме физически активни навсякъде и по всяко време.

Къде ще се проведе?
Събитията част от „Ден без асансьори“ могат да се осъществят навсякъде – в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради. Във всяка държава, концепцията може да варира според спецификите, но основната идея остава същата – да се промотира използването на стълбите, вместо асансьора.

Всеки желаещ да вземе участие в инициативата може да го направи!

Изберете стълбите вместо асансьора и бъдете част от европейския „Ден без асансьори!

asans

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*