Хулигански акт на кипърски фенове на АЕК – Ларнака

Епизод на фенско насилие, този път в Ларнака, с “главни герои” кипърски бунтовници, които преследваха с диви настроения израелските фенове на Макаби Тел Авив, които дойдоха в Кипър, за да гледат мача на своя отбор срещу АЕК Ларнака.

Видеозаписите, които показват нападението, получено от израелски спортни фенове, докато се забавляват в плажен бар във Финикудес, обикалят интернет, предизвиквайки гняв и силно безпокойство, особено сред полицейските власти.

Група от около 100 младежи, с качулки и черни дрехи се събраха на Финикудес в близост до бар, където се намират израелски фенове на Макаби, с цел предизвикване на безредици и напрежение.

Последва диво преследване на израелците по крайбрежната алея, за щастие без да има ранени или щети.

Говорителят на полицията Христос Андреу заяви, че полицейското управление на Ларнака е получило непотвърдена информация за възможно събиране на група фенове на определен кипърски отбор, които изглежда имат намерение да търсят фенове на Макаби Тел Авив и да предизвикат инциденти. Въз основа на тази информация, полицията пристъпи към организиране на патрули с полицаи, носещи екипировка за борба с безредици.

Навременната намеса на полицията предотврати невиждано меле в центъра на града.

С пристигането на частите, всички кипърски бунтовници се разбягаха.

Община Ларнака категорично осъжда този инцидент.

В изявление, от общината казаха:

„Ларнака, мултикултурен град, който винаги е подкрепял спорта, осъжда тези събития, които не само опетняват и подкопават нашата спортна култура, но и създават чувство на страх и възмущение.“

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*