“Златните” плажове на Европа – До 685 евро за място край морето

Лято, слънце, море, ваканция! Какво по-хубаво от това!

И докато в Кипър лятото е в разгара си, морето – до колене, слънцето – ярко, дойде август, с регламентирани отпуски за повечето от нас.

И ако сте готови да попътувате, ще ви представим най-скъпите плажове в Европа, а вие си решавате къде ще изкарате почивката със семейството.

Колко дълбоко трябва да пъхнем ръка в джоба си, за да се насладим на няколко часа релакс и безгрижно време на плажа/почивката?

Статията на Daily Mail за плажовете на Европа е разкриваща и в същото време за някои плашеща, тъй като в дестинации като Сардиния и Ибиса ще трябва да платите до 685 евро, за да разстелете хавлията си върху удобен шезлонг или пуф.

Плажните клубове на добре познати места се превърнаха в популярен избор за знаменитости, богати туристи и влиятелни хора, които са щастливи да платят толкова много за ден на „ексклузивност“ на частен плаж, далеч от любопитни очи.

Но дори семейства, които търсят евтино бягство, в крайна сметка плащат едва 40 евро на човек, колкото струват шезлонгите на плажа Fornillo в Позитано, Италия.

Туристите на практика са принудени да плащат непосилно високите суми, тъй като пясъкът е толкова горещ, че е невъзможно да легнете само на хавлията.

И въпреки това, изглежда нищо не пречи на летовника да се отпусне и да си прекара добре. Ярък пример са британските туристи на испанския Коста дел Сол, където се борят за шезлонг това лято, като някои се редят на опашка до два часа, за да получат място до басейна.

Сцените на родители и деца, които се борят да грабнат шезлонг, се превърнаха в ежедневие в испанските курорти през последните седмици, като туристите се надпреварват кой първи ще седне на шезлонгите край басейна още с отварянето на басейна.

Всичко това прави заможните хора все по-склонни да се насладят на време в по-тих курорт, където техните шезлонги са там и ги чакат.

Плажове от “злато”

Сред най-скъпите плажни клубове там, според разследването на Daily Mail, е Arienzo Beach Club в Позитано.

Тук трябва да платите 685 евро за “ВИП изживяване”, което включва шезлонг, чадър, вода, предястие, основно ястие и шампанско.

Можете също така да платите 500 евро на Nikki Beach в Сардиния, за да си осигурите „легло до плажа“ за двама до трима души, в изживяване, което включва и шампанско.

Други места със забележителни цени включват Скорпиос Бийч, горещата точка на знаменитостите на Миконос в Гърция за 160 евро за кабина, и La Reserve A La Plage в Сен Тропе, Франция, където шезлонгът струва 80 евро на ден, а двойният шезлонг струва 200 евро.

Междувременно La Fontelina в Капри, Италия таксува 70 евро за шезлонг, чадър и кърпа.

Всъщност, ако искате да направите резервация точно на това място, трябва да направите резервация и за ресторанта, където най-евтиният вариант е чаша вода за 4 евро и спагети с доматен сос и босилек за 19 евро – това е общо 93 евро, без бакшиш.

Така че минимални разходи от поне 100 евро са напълно възможни тук. Отбелязва се, че ако успеете да направите резервация, ще трябва да имате голям късмет, тъй като ако потърсите в сайта на компанията, ще откриете, че целият август е затворен.

Anima Beach Palma в Майорка, Испания също таксува 70 евро за шезлонг, чадър и кърпа.

А Blue Marlin в Ибиса, Испания таксува 30 евро за шезлонг, но има и минимална цена от 50 евро, ако изберете легло. Междувременно кабина в този курорт струва 500 евро плюс минимална такса за резервация.

Но ако парите не ни стигат за подобно преживяване, винаги си имаме опция, на плаж в Кипър, където водата е чиста, слънцето ярко и цените що-годе, добри. Чадър и два шезлонга плюс масичка, само за 7,50 евро. Паркингите са от порядъка на 2,50-3,00 евро, а колкото до храната, вие решавате.

Екипът на БГ Фактор пожелава на всички, хубава ваканция!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*