Президентът Никос Анастасиадис е прехвърлен от интензивното в кардиология на Mount Sinai

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис, който претърпя сърдечна операция в болница в  Ню Йорк през изминалата седмица, е бил прехвърлен в кардиологичното отделение, където ще остане за следващите няколко дни, заяви говорителят на правителството Никос Христодулидис.

В интервю за CNA вчера говорителят каза, че лекарите са убедени, че президентът ще бъде в състояние да се върне у дома, преди коледните празници.

В събота, д-р Савас Кадис, един от двамата кипърски лекари, които придружават президента в Ню Йорк, каза, че той е в много добро състояние, в добро настроение, дозировката на болкоуспокояващите вече се намалява и президентът може да остава буден повече време.

Президентът дори е в състояние да ходи с помощта на сестрите и той се храни както обикновено.

Предвидено е той да остане в болницата още няколко дни и след това ще бъде преместен в хотела си, за по-нататъшно възстановяване преди да се върне в Кипър.

В отговор на други въпроси, говорителят каза още, че окончателно решение за това, кой ще представлява президента на предстоящия Европейски съвет на 18-19 декември в Брюксел, ще бъде взето през тази седмица.

 

CNA

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*