Руският външен министър ще посети Кипър

Руският външен министър Сергей Лавров изрази надежда, че двете общности в Кипър ще покажат готовността си да правят компромиси в името на общото благо и разрешаването на кипърския въпрос.

На 2 декември, руският външен министър заяви, че ще посети Кипър и очаква с нетърпение поредицата от конструктивни срещи и изрази увереност, че резултатите от тях ще допринесат за по-нататъшното развитие на двустранните отношения и за укрепването на доверието между двете страни.

Лавров каза, че Русия вярва, че народа на Кипър трябва да намери свой собствен начин за разрешаване на проблема, без натиск или намеса от чужбина и без срокове.

По време на посещението си в Кипър, Лавров ще бъде приет от президента Никос Анастасиадис, ще се срещне с председателя на парламента Янакис Омиру, външния министър Йоанис Касолидис и архиепископ Хризостом II. Руският външен министър изрази своята благодарност към правителството на Кипър за позицията, показана след свалянето на руския самолет на 24 ноември.

За да се постигне стабилизиране на Сирия първо трябва да бъдат унищожени всички терористични групи в страната, и никой и нищо няма да бъде в състояние да принуди Русия да се откаже от тази своя основна позиция.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*