Кипър: Драконовски мерки за сигурността на Лавров и Кери

Жестоки мерки за сигурност са предприети от страна на полицията за посещението на руския външен министър Сергей Лавров  и американския му колега Джон Кери.

astynomia_mmadСъздаден е координационен център за всички служби, отговарящи за сигурността на двамата държавни мъже, докато пребивават на острова.

Срещите на Сергей Лавров са в сряда, а на Джон Кери в четвъртък.

Очаква се полицията да публикува списък на пътища, които ще останат затворени по време на движението на Лавров и Кери. За улеснение на читателите ни, ще публикуваме списъка веднага след неговото оповестяване.

Лавров ще се срещне с президента и министъра на външните работи, председателя на Парламента и Архиепископ Хризостомос. Срещата му с лидера на кипърските турци – Мустафа Аканджъ няма да се състои, както бе оповестено по-рано.

Разговорите ще бъдат по основните теми – отношенията между Русия и ЕС, кипърския въпрос и положението в Сирия и Близкия изток.

Джон Кери ще пътува днес от Вашингтон за Париж, където с президента Барак Обама ще присъстват на международната среща на върха за климатичните промени. След това той ще участва в среща на външните министри от НАТО в Брюксел. На 2 декември ще пътува до Прищина, Косово, за срещи с висши държавни служители и след това за Белград за министерски съвет на ОССЕ и срещи с представители на гражданското общество на 3 декември.

На 3-ти декември той ще пристигне в Кипър за срещи с високопоставени кипърски служители и с лидерите на двете общности, а на 4-ти декември трябва да пътува за Атина.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*