Асоциацията на кредитополучателите призовава правителството за подкрепа срещу растящите разходи

Кипърската асоциация на кредитополучателите (Syprodat) публикува тази седмица изявление, призоваващо правителството да предприеме целенасочени мерки за борба с нарастващите разходи, подкрепяйки позициите на политическите партии Disy и Akel по въпроса.

Асоциацията отбеляза, че геополитическото напрежение, както в Европа, така и в Близкия изток, генерира редица предизвикателства за хората и допринася за среда на несигурност.

Високите нива на разходите задушават хората все повече и повече всеки ден. Хората вече са променили навиците си за пазаруване поради увеличението на цените, тъй като те купуват само най-важното за себе си и семействата си, казват те.

Освен това асоциацията обясни, че високите цени, съчетани с високите лихвени проценти и кризата, причинена от войните в Украйна и Близкия изток, са създали трудности за много кредитополучатели при посрещането на финансовите им задължения и погасяването на кредитните им ангажименти.

„Следователно усилията за предотвратяване на нова вълна от необслужвани кредити трябва да започнат от всички в резултат на агресивното повишаване на лихвените проценти, инфлацията и войните“, казват те.

Асоциацията призова правителството незабавно да създаде „пакет за подкрепа за всички, с целеви мерки“, насочени към справяне с нарастващите разходи.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*