Нови медицински технологии дават надежда за хора с травми на гръбначния стълб  

 

Нови минимално инвазивни хирургични технологии дават надежда за връщане на загубена мобилността сред пациенти с травми на гръбначния стълб и парализа

 

Американския Медицински център в Никозия, и Американския институт за минимално инвазивна хирургия (AIMIS), обявиха навлизането на нови минимално инвазивни технологии, включително роботизирана ръка, както и някои нови микрохирургични процедури като трансплантация на стволови клетки в гръбначния мозък за инвалид пациенти.

По време на презентацията в Никозия, Уилям Смит, президент и съосновател на AIMIS и ръководителя по неврохирургия и гръбначна хирургия в Университета на Невада в Лас Вегас, каза че технологиите, които имат общо с автоложни растежни фактори / стволови клетки, може да бъдат трансплантирани при пациенти, дори и тези с парализа поради травма на гръбначния мозък, които предлагат надежда за връщане на мобилността.

Презентацията се фокусира върху подобрения направени в роботизираната хирургия в AIMIS.

Д-р Евгений Соломонов, чернодробен хирург в университета в Сафед в Израел каза: “Роботизираната хирургия ни дава технологични предимства, които да ни помогнат да преодолеем ограниченията на лапароскопската хирургия и разширяване на ползите от минимално инвазивна хирургия в трудните случаи на обща хирургия.”

Йоргос Потамитис, гастроентеролог и чернодробен специалист, изтъкна, че целта е да се разпространява знанието на новите технологии сред кипърската медицинската общност.

AIMIS е Американски институт на минимално инвазивна хирургия е добре познат в Кипър. Съществува от 2011 година насам в Американския Медицински център в столицата Никозия. В центъра работят лекари от САЩ и други страни, като усилията се фокусират върху гръбначния стълб и роботизираната хирургия.

Преди няколко месеца AIMIS въведена новата система за роботизирана хирургия, DaVinci Xi 4 Arm 3D HD, която е единствената в източната част на Средиземно море.

гръбначна хирургия-22

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*