Българско семейство в Кипър на ръба, можем ли да помогнем?

Ненко Иванов е на 46г. и е от Бургас. Идва в Кипър преди девет години и се жени за Раица Аирис от Молдова. От брака си имат две дъщерички, едната на 5 пет годинки, а втората на 10 дни. Живеят в Пиргос, Лимасол.

Малката Александра се ражда на 19/01/2017 преждевременно, само 700 грама, в шестия месец на бременността на Раица. Веднага след обдишване, от Лимасол я транспортират в болница Макариос в детска реанимация. В момента малкото бебче е на командно дишане в кувиоз, сега тежи само половин килограм, но лекарите дават надежда, че ще започне да вдига тегло. Казват, че са имали и по-тежки случаи…

Ненко остава за няколко месеца безработен. От началото на месец януари т.г. започва работа като шофьор във фирма за доставка на месо по магазините и търговските вериги. Изпаднал е в тежка финансова криза, няколкото месеца безработица и раждането на бебето стопяват семейния бюджет.

Малката Александра

От болницата искат от тях да ходят по-често при малката Александра, да носят памперси за недоносени и мокри кърпички. Семейството е отчаяно, защото не може да си позволи дори веднъж седмично да ходи до Никозия. Нуждаят се от помощ и ще бъдат благодарни на всеки човешки жест – памперси за недоносени, мокри кърпички или малка финансова подкрепа, за да посрещнат разходите по пътуването до Никозия поне два пъти седмично, които са в рамките на 60 евро. Малката Александра ще престои в болницата поне 3-4 месеца, докато направи необходимото тегло от 2 кг за изписване.

Приятели, сънародници, ако между вас има хора, желаещи да им помогнат, телефонът на Ненко е 97 727 753. Семейството  ще бъде благодарно на всякаква подкрепа.

Пожелаваме на малката Александра (името Александра е гръцко и означава покровителка на войните) да се бори и спечели битката за живот.

А на Ненко и Раица – че не са сами, да не се отчайват, вярваме, че ще се намерят между нас хора, готови да им помогнат с колкото могат!

Това е историята им. И битката им!

Можете да се свържете с бащата Ненко Иванов Стоянов на тел.97 727 753 и ако имате възможност, да помогнете.

Сестрата на Ненко живее в Лимасол, казва се Цанка Кожухарова и е застрахователен консултант в ЗК Олимпик. Много лимасолци я познават и са нейни клиенти. Телефонът на Цанка е 99 920 208. Можете да се обърнете и към нея, ако искате да предоставите някаква помощ.

7 Comments on Българско семейство в Кипър на ръба, можем ли да помогнем?

 1. Имаме добра новина, десетки хора са готови да помогнат на семейството и малката Александра. Току що ми се обадиха колеги от кипърския вестник “Филелефтерос”, прочели в сайта за семейството и заявиха, че застават зад каузата “Животът на Александра”. Вече са говорили с лекуващия лекар на малката Александра и заявиха своята съпричастност и желание за помощ.
  Нямаме право да публикуваме банкова сметка на семейството, където да се изпрати помощ. Но бихте могли да се организирате няколко приятелки и заедно да изпратите това, което можете.
  Благодаря ви, приятели!
  Ева Иванова

 2. Iovka Yvonne Simholm // 30.01.2017 в 16:11 // Отговор

  Моля изпратете нчкаква банкова сметка за да преведа пари, Оставям си меила пишете ми на него iovka@yahoo.com

  • Здравейте! Благодарим ви, че искате да помогнете. В кой град живеете? Нямаме право да публикуваме банкова сметка, затова сме поместили два телефона. Ако сте извън Кипър, ще предоставим мейла ви на семейството, за да ви пишат.

 3. Димитър Герашев // 30.01.2017 в 18:46 // Отговор

  Телефонът на бащата е 97727753- Ненко се казва.Обадете му се!

 4. Владимира Подлесни // 30.01.2017 в 22:18 // Отговор

  Можем ли да оставим дарениата направо в болницата Макариос?

 5. Андреа Асенова // 30.01.2017 в 23:30 // Отговор

  Много се радвам да кажа, че групата от Пафос става все по голяма и ще дарим каквото можем.

Оставете коментар

Вашия email адрес няма да се показва


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.