Шум и глъчка около коледна училищна томбола в Арадипу, Ларнака

Една от печалбите в училищна томбола, предоставена от офис за домашни помощници предизвика скандал и множество дискусии по телевизионните канали и социалните мрежи.

Родителският комитет на училище в Арадипу – Ларнака разиграва в коледната томбола скандална печалба – ваучер за платени разходи за наемане на домашна помощница, осигурена от офис за наемане на домашни помощници от чужбина.

Скандалната ситуация, осъдена веднага от Министерството на образованието предизвика светкавичен отговор от страна на родителската организация, която обясни, че някой нещо не е разбрал и тълкува погрешно случая.

Минас Евтимиу от родителската асоциация обясни пред Сайпръс Мейл, че ваучерът на компанията ще покрие разходите на печелившия в томболата разходите по обслужване на документите на домашна помощница от чужбина, включително и тези за емиграционните служби. Освен това компанията, осигурила печалбата се занимава и с недвижими имоти и водене на чуждестранни работници за фермите в Кипър.

„Какво би разбрало детето от тази награда”, пита Елпидофорос Неоклис по  канал Сигма, добавяйки, че за първи път попада на такъв случай и го осъжда като изключително неморален.

В стремежа си да дистанцира министерството от скандала, той заяви, че родителските комитети трябва да избират подаръци, които биха зарадвали децата, на фона на стотици деца и семейства в лошо финансово състояние, определяйки печалбата не само като ексцентрична, но и скандална. „Децата са тези, които трябва да получат подаръци за празниците и родителските комитети трябва да бъдат много внимателни при избора им”, заяви той, добавяйки, че в този случай няма извинение.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*