Скандал сполетя CYTA

 

Камарата на правозащитниците поиска повече информация за решението на CYTA за избора на немската фирма Detekom, която да проведе проучване в организационната структура на далекосъобщителния орган.

Според годишния доклад на генералния одитор Одисеас Михаелидис, германския телекомуникационен гигант Deutsche Telekom е акционер в Detekom.

Detekom, ще бъде натоварен с полагането на основите за организационно преструктуриране на CYTA, като така компанията може да бъде успешно приватизирана.

Аристос Димиану от АКЕЛ заяви, че според тяхната информация, Deutsche Telekom е сред фирмите, които се интересуват от придобиване на CYTA в случай на приватизация на полу-правителствена организация.

“Това е скандал и конфликт на интереси”, каза Димиану, добавяйки, че АКЕЛ е поискал от генералния одитор да разгледа сделката.

Присъстващите на заседанието членове на борда на CYTA увериха депутатите, че те ще им предоставят всички необходими документи, обяснявайки решението си.

Говорителят на CYTA Лефтерис Христу заяви пред  Cyprus Mail, че Detekom е най-добрият избор, предвид обстоятелствата. „Ние търсихме компания, която вече е правила подобен вид работа преди.

Имахме нужда от някой, с богат опит в областта на телекомуникациите,” обясни Христу, добавяйки, че другия кандидат е бил Vodafone, който е основен конкурент на CYTA Hellas, дъщерно дружество на компанията в Гърция.

Христу също така каза, че това не е първият път, в който CYTA си  партнира с Detekom.”Имахме подобна сделка през 2007 г. за подобряване на организационната структура на компанията.

Христу заяви, че CYTA няма да предостави на Detekom поверителна информация.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*