Юнкер до Анастасиадис: В Кипър сте модел за подражание

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви своето задоволство от хода на кипърската икономика, след срещата си днес с президента Анастасиадис в Никозия.

Според него, Кипър върви към икономически напредък и спечели битката с тежката криза и последвалите програми и ограничения.

В обръщение към президента Анастасиадис, той заяви, че Кипър е за пример, който трябва да бъде последван от гръцкото правителство, по отношение на усилията за съживяване на икономиката.

Жан-Клод Юнкер изрази пожеланията си за справедливо разрешаване на кипърския проблем, решение, което ще бъде много положително за цяла Европа.

В словото си кипърският президент приветства високия гост и го информира за развитието на Кипър и ангажимента му за разрешаване на кипърския проблем. Той изтъкна ролята на ЕС под егидата на ООН за глобалното решение на въпроса, което ще донесе ползи и растеж за Кипър и сигурността в региона. Президентът Анастасиадис заяви, че очаква отлични резултати от изпълнението на Меморандума и връщането на Кипър на световните пазари. Той подчерта, че Кипър може да се справи в новите условия и че ще работи за просперитета на страната.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*