И Виктория Нюланд ще идва в Кипър

На 14 и 15 септември в Кипър ще пристигне и Помощник-държавният секретар на САЩ за Европа и Евразия – Виктория Нюланд

Тя е висш американски политик и е известна и с фразата „Майната му на ЕС” в изтекъл миналата година в мрежата разговор с американския посланик на САЩ в Украйна Джефри Паят. Скандалът набързо бе замазан, след като високопоставената дама поднесе извинения на ЕС.

Нюланд и Паят в Киев
Нюланд и Паят в Киев

По време на украинската криза посещава многократно Киев и Майдана.

Заместник-държавният секретар на САЩ за Европа Виктория Нюланд ще посети първо Украйна, където ще проведе консултации по двустранните и регионалните въпроси, съобщиха от Държавния департамент в четвъртък. В Киев Нюланд ще вземе участие в годишната среща за Ялтенската европейска стратегия и ще се срещне с украинските лидери, ръководителите на партии и с членове на гражданското общество.

На 14-15 септември Нюланд ще бъде в Република Кипър. Визитата тук ще бъде посветена на отношенията между Кипър и САЩ, както и на преговорния процес за помиряване на разделения остров, уточняват още от американското външнополитическо ведомство.

По време на посещението си Виктория Нюланд ще проведе срещи с лидерите на двете общности в Кипър
Виктория Нюланд произхожда от еврейско семейство. Баща ѝ Шервин Нюланд е професор по медицина и биоетика в Йейлския университет. Тя завършва филология в Брауновския университет, като свободно владее руски, френски и китайски език. Омъжена е за Робърт Каган, също евреин, с когото имат две деца.

В Киев раздаваше сандвичи на протестиращите, да видим в Кипър какво ще ни донесе…

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*