Шест дни задържане под стража за подозрения служител от Сo-op bank

46-годишният служител на Фамагуста-Ларнака Кооп банка е задържан за шест дни във връзка с подозрения за присвояване на около 100 000 € от клона на банката в Дромолакша.
белезници2Заповедта е издадена, след вътрешен одит на банката, по време на който е установено, че липсват € 82 500, както и 19 000 € от касите на други двама служители.  Одитът се е състоял по искане на управителя на клона в Дромолакша. Заподозреният служител е бил главен касиер и е имал достъп до касите и до трезора на банката.
При обиска на дома, служителя предава три ключа, които са от касите, от които липсват парите. Намерени са и празни касови бележки, както и документи, свързани с теглене на суми в размер на € 18 000 в периода между 13 и 14 август от клиентски сметки.
Следователите са открили и депозитни сметки на сина, майката и бащата на заподозрения на стойност от  € 45,950, както и празни квитанции само с подписите на клиентите.  Съдът ще изслуша и изявления от семейството на заподозрения и от неговите колеги и клиенти на клона на банката.
Заподозреният отказва обаче да разкрие къде се намира останалата част от сумата. Полицията не изключва възможността за още арести.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*