Разговор Анастасиадис – Бан Ки-Мун

Генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун се очаква да има телефонен разговор с президента Анастасиадис късно в събота, е казал говорителят на правителството Никос Христодулидис.

Според него двамата мъже ще обсъдят последните събития в усилията за решаване на кипърския проблем.

Христодулидис днес също потвърди, че”визите” бяха отменени по пропускателните пунктове, както беше обявено от лидера на кипърските турци Мустафа Акънджъ в петък.

Говорителят описа крачката като положително развитие, заявявайки, че това ще насърчи повече кипърските гърци да посетят окупираните райони и създаването на повече контакти между хората от различните общности.

Христодулидес също каза, че срещата на 23 май между Анастасиадис и Акънджъ ще има по-скоро социален, а не политически характер, добавяйки, че някои детайли все още предстои да бъдат уточнени.

Той приветства новия климат в разговорите, като отбелязва значението, което отдава на една обща цел, към който да се стремят.

Той каза, че всички трудности могат да бъдат преодолени с подходящи усилия и че се надява кипърската гръцка страна да има още по-големи основания да бъде оптимист след добре започналата дискусия.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*