Пясъчни бури над Кипър

Отделът за инспекция на Министерството на труда, социалните грижи и социалното осигуряване съобщи, че днес, 8 септември, в 9:00 часа сутринта, средната концентрация на поява на частици прах с диаметър по-малък от 10 микрона (PM 10) в атмосферата се увеличава и варира между 193 и 2407 мг / м 3 (микрограма на кубичен метър). Поради това се очаква, че средната стойност ще надхвърли граничната стойност от 50 мкг / м 3 фиксирана в съответствие в законодателството. През последните 24 часа средните стойности варираха между 41 и 349 мг на кубичен метър, в зависимост от региона.

Поради малкия размер на праховите частици са възможни негативни последици върху човешкото здраве и особено на уязвими групи от населението, (деца, хора в напреднала възраст и болни от астма). От Инспекцията препоръчват да се избягва движението в открити пространства до отминаването на наблюдавания феномен.
Той също така препоръчва на хората, работещи на открито до използват подходящи средства за лична защита.
Още информация за резултатите от измерванията са Министерството на инспекцията по труда можете да видите в уебсайта www.airquality.dli.mlsi.gov.cy.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*