Френски инвеститори са хвърлили око на Кипър

Френски инвеститори се интересуват от енергетиката, туризма и корабоплаването, но имат интереси и в областта на казината и технологичния парк Пентакомо, каза министъра на търговията Георгос Лакотрипис вчера по време на работна среща, организирана от Агенцията за насърчаване на инвестициите в Кипър.

По време на събитието присъстваха френският посланик в Кипър Жан Люк  Флоран, Кипърско-френската бизнес асоциация и няколко френски бизнесмени, бяха обсъдени различни възможности за инвестиции. В изказване след срещата, министър Лакотрипис каза, че на посещението в Париж следващия петък той ще се срещне с ръководителя на френския енергиен гигант за Близкия Изток и Северна Африка, за да обсъдят плановете на компанията в изключителната икономическа зона на Кипър, след откриването на значителни залежи от природен газ в Zhor парцела на Египет, който е в непосредствена близост до изключителната икономическа зона на Кипър.

“Днес имахме възможност да обсъдим предложения, становища и опасения от френските инвеститори по отношение на инвестиционния климат в Кипър”, каза Георгос Лакотрипис.

Той спомена за увеличението на броя на туристите от Франция, които са около 25 000 души за летния сезон

“Разбира се, това е малка цифра, но с голям потенциал.” Франция е важен партньор за Кипър, както икономически, така и политически.

Той добави, че е имало много инвестиции в Кипър през последните години от Франция, но “бихме могли да работим още по-добре”.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*