Първоаприлските лъжи в кипърските медии

Традицията на първи април да се излъже, не бе пропусната и от много кипърски медии и тази година

В ранните часове на първи април вестник „Алития” излезе със заглавие, че директорът на Централната банка на Кипър е преосмислила конфликта и взела зряло решение да подаде оставката си на президента на републиката.

efimerides„Политис” избра депутатът от АКЕЛ Ирини Хараламбиду, на която преди няколко дни бяха отправени смъртни заплахи по телефона. Вестникът пише, че полицейските разследвания стигнали до неочаквани резултати, а именно, че заплахите са отправени от лица, които са от партията АКЕЛ.

Първоаприлската шега на „Симерини” пише за оставката на Харис Георгиадис, финансови министър в това правителство. Решението му било взето след посещението на гръцкия президент в Кипър.

„Симерини” излязоха със специално заглавие – Светия синод на Кипър обмисля създаване на Инквизиция” по повод на изявлението на Андреас Пистилиди, че осмиването на църковни лица в медиите е богохулство.

Вестник „Филелефтерос” не излъга. Само журналистът от вестника Петрос Теохаридис коментира първоаприлската лъжа на „Българският Вестник” за ограничението на скоростта в Кипър с призива „Лъжете, но само днес!”

Източник: riknews

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*