Кипър: Министърът на образованието обещава нулева толерантност към расизма в училищата

Никакъв расизъм няма да бъде толериран в училищата и всички деца, независимо кои са, трябва да имат възможност да продължат напред и да учат, каза министърът на образованието Атина Михаелиду днес/ четвъртък, първия ден за връщане на учениците от средните училища.

Говорейки от лицея Ayios Antonios в Лимасол, Михаелиду каза, че началото на училището е задоволително, тъй като много проблеми не са докладвани.

Коментирайки неотдавнашните расистки атаки срещу мигранти в Лимасол и Хлоракас, Михаелиду каза: „Никакъв расистки инцидент няма да бъде толериран в нашите училища, тъй като за нас всички училища са еднакви и ние отделяме необходимото внимание на всички училища.“

Тя добави, че всички училища имат деца от различни националности и че на тези деца трябва да се дадат еднакви възможности, независимо от цвят, раса или произход.

„Тази година се стремим да направим крачка към нашата визия за модерното училище, за образователна система, в която децата могат, освен знания, да могат да култивират умения, способности, които ще ги направят способни да ги предложат в бъдеще на обществото.

Министърът се спря на поставянето на климатици и увери, че тяхното монтиране ще започне до края на годината.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*