Пристанищата в Ларнака и Лимасол в стачка

Около 200 работници, което е две трети от работната сила, започнаха 24-часова спиране на работа днес, загрижени относно продължаващата работа по плановете за приватизация на пристанищата, засягаща тяхната заетост.

Работниците също се очаква да се събират пред парламента по време на заседанието на комисията по съобщенията в четвъртък, по време на което ще продължи обсъждането на приватизацията на пристанищата.

Деметрис Пацалос, представител на съюза на пристанищните работници в четвъртък каза пред репортери, че товарите за военни и здравни цели са били разтоварени, независимо от стачните действия.

Въпреки това  постоянния секретар на министерството на транспорта, комуникациите и благоустройството Алекос Михаелидес разкритикува спирането на работа като каза, че е ненужно, тъй като в момента не е имало планове за намаляване на работните места в пристанищата. Министър Мериос Деметриадис също така призова синдикатите да отменят стачката, като каза, че по-голям напредък може да бъде постигнат на масата за преговори.

Генералният директор на Федерацията на кипърските работодатели и индустриалци  Михалис Пиликос също осъди действията, заявявайки, че не е справедливо 200 работници да държат Кипър като заложник.

Работниците, представлявани от СЕК и ПАСИДИ не участват в спиране на работа.

Другите синдикатите са посочили, че ще изчакат резултата от заседанието на комисията, преди да вземат решение за по-нататъшни действия.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*