Търг за приватизация на пристанище Лимасол през май

Кипър ще обяви търг за приватизацията на търговските дейности в пристанище Лимасол през май, каза министърът на транспорта, комуникациите и благоустройството Мариос Деметриадис.

Деметриадис започна серия от контакти с политическите партии на острова, за да ги информира за хода на приватизационния процес.

“Работата напредва. Бихме искали процесът да продължи в следващия месец и да стартира търгът,” каза той в изявления след среща с лидера на Европейската партия, Деметрис Силурис.

Той заяви, че управлението на  търговските дейности на пристанище Лимасол ще бъде възложено на частно дружество чрез концесия за период между 25 и 30 години.

“Ние сме уверени, че ще успеем пуснем търга през следващия месец”, добави той.

Запитан дали приватизацията на пристанището ще засили неговата дейност и ще увеличи държавните приходи, Деметриадис каза, че въпросът не се отнася само до държавните приходи, но предимно до икономическата активност.

“Ние вярваме, че чрез този процес нашите пристанища ще работят по-ефективно и ще се увеличи икономическата активност в Кипър,” каза той.

Приватизационната програма за икономическо приспособяване, част от спасителния план на Кипър за 10 милиарда евро, включва приватизацията на пристанище Лимасол, на телекомуникационната и електрическата компании на Кипър, като целта е да събере 1.0 милиард евро до 2016 година.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*