Прехвърлянето на петролните запаси от рефинерията в  Ларнака е завършено

Преместването на петролните резерви от Ларнака в енергийния център Василикос е приключило миналия петък, заявиха от министерството на енергетиката вчера.
Резервите, държани от KODAP (Кипърската Организация за стратегическото управление на нефтените запаси) се съхраняват в съоръжения на Държавното дружеството за съхранение на горивата (KETAP) в Ларнака.

От януари 2008г., Кипър има задължението да поддържа  националните запаси с гориво за до 90 дни потребление. Тази отговорност е възложена на KODAP (Кипърската Организация за стратегическото управление на нефтените запаси). Преместването на резервите от Ларнака е решение на кабинета от юли 2014г., в отговор на дългогодишното искане на жителите на града. В допълнение към това решение на правителството, частните фирми ще трябва да преместят техните съоръжения от Ларнака до началото на 2017.
“За окончателното преместване на всички петролни и газови резерви от Ларнака, Министерството на енергетиката вече е предложило на частни фирми парцели земя на лизинг в енергийния център Василикос, за да изградят свои собствени съоръжения”, се каза в съобщение от Министерството. KETAP е поръчала проучване във връзка с въздействието и състоянието на околната среда в този район, което ще бъде завършено и представено през септември в общината на Ларнака с молба за разрешение за разрушаване на съоръженията там.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*