Премиерът на Естония за първи път в Кипър

Кипър се надява да се възползва от обширните познания на Естония в електронното управление, в което балтийската държава е пионер, заяви президентът Никос Анастасиадис в понеделник, приветствайки премиера Таави Роивас на официалното му посещение в Кипър.

В речта си след подписването на меморандум за разбирателство в областта на електронното управление, информационните и телекомуникационните технологии, Анастасиадис , заяви, че са били обсъдени и двустранните отношения между двете страни и по-нататъшното им укрепване.

 

„Убеден съм, че вашето посещение ще сигнализира за началото на засилено сътрудничество не само в областта на електронното управление, но също така и в редица области, включително търговията и образованието”, каза президентът.

Роивас е първият естонски премиер посещавал някога Кипър.

Той даде висока оценка на усилията на Кипър за излизането от икономическата криза за рекордно кратко време и определи това като „исторически успех”.

Визитата на премиера Таави Роивас свидетелства за все по-близко партньорство между Кипър и Естония и за съвместната ангажираност за подобряването на сътрудничеството между двете страни.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*