Президентът информира партийните лидери за предстоящите преговорите

Президентът Никос Анастасиадис информира в сряда партийните лидери на разделения остров за първата си среща тази седмица с новоизбрания лидер на кипърските турци Мустафа Акънджъ.

И те си размениха мнения по предстоящия кръг на мирните преговори за Кипър, който започва в петък каза изпълняващият длъжността говорител на президента  Викторас Пападопулос пред журналисти след разговорите в президентския дворец.

Възобновяване на преговорите с посредничеството на ООН  имащи за цел да съберат разделения остров, ще се проведат паралелно с нископрофилни мерки за изграждане на доверие, които и двамата лидери – Анастасиадис и Акънджъ поставиха на масата за преговори.

“Президентът обеща на партийните лидери, че ще продължи да ги информира постоянно и пълно  за развитието на преговорите … срещата между президента и партийните лидери се проведе в отлична среда”, каза също Пападопулос.

Президентът е казал партийните лидери, че първото му впечатление от разговорите с Акънджъ е доста положително, добави Пападопулос.

Запитан дали президентът  е информирал лидерите за намеренията на кипърската гръцка страна по отношение на летището Тимбу-Ерджан, Пападопулос заяви: “Не е повдиган такъв въпрос, нито дори от г-н Акънджъ.”

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*