Цветан Василев показа кой е идвал при него в банката

“А на паразитите ще кажа едно – истинското шоу тепърва предстои”, заканва се банкерът в поредното си отворено писмо, изпратено тази сутрин до медиите

“А на паразитите ще кажа едно – истинското шоу тепърва предстои!”

Такава закана отправя в поредното си отворено писмо, изпратено тази сутрин до медиите от личната си поща, бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев.

Към него този път Василев е приложил факсимилета от пропусквателните тетрадки за последните около две години в централата на банката, където са записани имената на посетителите му.

Сред тях е и това на депутата от ДПС и член на парламентарната комисия за КТБ Йордан Цонев, който в интервю по Нова ТВ вчера заяви, че Цветан Василев е този, който е създал и управлявал банката като финансова пирамида.

Един от адвокатите на банкера, с когото се е свързал за коментар “Дневник”, е обяснил, че в интервюто Цонев е “лъгал безочливо и нагло” и именно затова се е наложило да бъде показано как самият той е “висял пред сградата на КТБ” в миналото.

Самият Василев обобщава списъците така в писмото си:

“Политици и не толкова (социалисти, патриоти, демократи, либерали, реформатори), бивши и настоящи министри, бизнесмени и не толкова, одитори, братя “хотелиери” (сега участващи в плячкосването на БТК), тв шефове, журналисти, субекти, ръководили дълги години сектор “Сигурност”, синдикалисти, мастити фармацевти, издатели, енергийни шефове и експерти”.

Списъците са дълги и изискват подробно проучване, но някои от ключовите имена, които фигурират в тях, са тези на шефа на КФН Стоян Мавродиев, депутата от БСП Явор Куюмджиев, бившия лидер на ДСБ Иван Костов, депутата от АБВ Румен Петков, издателя Петьо Блъсков и др.

Банкерът посочва в писмото си, че целта му е да убеди обществеността как “всички тези хубавци от “елита” (…) висяха редовно при мен с искане за това и онова и най-вече – за онези неща”.

“Тези другари много бързо забравиха времето, когато, както вече съм казал, се редяха на опашки и чакаха със седмици пред кабинета ми, за да ме видят. С каква цел – сами ще си отговорите.

Каква работа би могъл да има при мен един политик например? И каква работа би могъл да свърши за средна продължителност на среща 5-7 минути?! И изобщо, срещал ли се е с мен или само със секретарката ми, за да се запознае след това със съдържанието на един плик? Досещате се за какво говоря нали?”, пише Цветан Василев.

Източник: VESTI.bg

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*