Президентът Анастасиадис лети за Русия следващата седмица

Президентът Анастасиадис ще бъде на официално посещение в Русия между 24  и 27 февруари, по време на което той ще проведе срещи в Москва и Санкт Петербург, се казва в официално съобщение днес.

Програмата на Анастасиадис включва разговори с руския президент Владимир Путин, главата на правителството Дмитрий Медведев и председателят на руската Дума Сергей Наришкин.

“Въпросите, които ще бъдат обсъждани по време на срещите ще включват кипърския проблем, отношенията между Кипър и Руската федерация и начините да те да се задълбочат, EU-руските отношения, ситуацията в Украйна, както и регионални събития в Източното Средиземноморие,” се съобщава още.

“Освен това се очаква да бъдат подписани редица двустранни споразумения в различни области на двустранното сътрудничество”, се добавя в документа.

Президентът ще бъде придружаван от министрите на външните работи, финансите, енергетиката и туризма, както и от говорителя на правителството.

В допълнение Анастасиадис ще информира Държавния московски институт за международни отношения за кипърския проблем и развитието му в последните месеци.

Той ще се срещне и с главни редактори на водещи руски медии.

В четвъртък, 26 февруари, президентът ще лети до Санкт Петербург за среща с губернатора на града.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*