Кметство Лимасол си иска горския парк „Дасуди”от КОТ

Депутати от Лимасол и кметът на Герамасоя Андреас Гавриелидис поискаха от правителството да им бъде върнат горския парк за стопанисване, който в момента е поверен на КОТ. В настояването си, те изтъкват, че туристическата организация не се грижи за парка и съответно трябва да го върне на общината.

По време на дискусията, генералния директор на КОТ Мариос Ханидес заяви, че това не зависи от КОТ и че решението е по-скоро политическо.

Общинарите си искат парка, като изтъкват, че от него имат нужда жителите на града и туристите. В миналото, когато стопанисваха парка „Дасуди”, те бяха жестоко критикувани заради тяхната неспособност да изработят някакъв регламент по отношение на къмпинг, паркинг за автомобилите и отпадъците.

Андреас Михаелидис от ДИСИ заяви, че „Дасуди парк” със своята растителност е уникален и че трябва да бъде запазен като такъв. Той приветства усилията на всички организации, които подкрепят инициативата за връщането на парка на общината в района.

Кметът на Герамасоя заявява, че общината вече е подготвила план за развитие на района на парка, Yermasoyia каза общината вече е подготвила план за действие за устройство и развитие на района, който вече е бил представен на всички компетентни органи.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*