Персоналът на CYTA на протест срещу приватизацията

Профсъюзи и служители в Телекомуникационния орган (CYTA) в сряда проведоха първият от поредицата протести срещу правителствената програма за денационализация.

Служители на CYTA се събраха в 8 ч. при надлеза за пешеходци на бул. Лимасол в Никозия, държейки плакати с лозунги срещу планираната приватизация. Демонстрацията е продължила около един час. “Не на денационализация. Да, за модернизация. ”
“Продават кравата, за да си купят мляко”, “Вие не можете да продавате това, което не е ваше” са някои от издигнатите лозунги.

Сред насъбралата се тълпа беше и лидерът на PEO Памбис Киритсис, който каза, че борбата не е с цел да се възползват служителите, а е в полза на обществото.
“Единственото нещо, което приватизацията ще постигне е да се направят публични организации, достъпни само за тези, които могат да си ги позволят”, каза той.
Представителя на съюза на служители от CYTA Алекон Трифонидес заяви пред репортери, че протестът бележи началото на втората фаза на мобилизация, която има за цел да „изпраща правилните послания към кипърската общественост “. „По-голямата част от хората са против приватизацията”, добави той, като се аргументира, че “организации като CYTA и Електроенергийния орган на Кипър трябва да бъдат модернизирани и остават основен стълб на държавата” .

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*