Парламентът смъмри EAC за дефектни електрически стълбове

Ръководството на компанията АИК получи критики от парламента за липсата на отговор защо са закупени над 30 000 дефектни дървени електрически стълбове през 2005г.

Прогнилите стълбове са стрували на електрическата компания на Кипър АИК около 10 милиона евро, които компанията се стреми да възстанови. По време на срещата, управлението на АИК бе критикувано сериозно за забавянето на разследването на скандала, който не е бил открит до миналата година.

Компанията традиционно закупува стълбове от скандинавски фирми, а сега тя за първи път е избрала те да бъдат купени от гръцка фирма.
“Това е дългогодишен скандал, който е бил покриван в продължение на 10 години, и отговорността е на борда от 2005г. насам, особено на мениджърския екип и всеки служител, който е знаел за него”, каза председателят на Комисията Йоргос Георгиу. Председателя на АИК Отонас Теодулу каза, че са взети мерки по този скандал и пет длъжностни лица са замесени в случая.
Според Теодулу, на базата на разследване назначено от бившия изпълнителен директор на АИК, пет длъжностни лица са замесени, от които четири са се пенсионирали.
Така борда на компанията налага дисциплинарно разследване на единствения служител, който все още е на работа там. Що се отнася до останалата част от длъжностните лица, борда е изпратил искане за наказателно разследване на правния отдел както и да бъде заведено дело за обезщетение от гръцкия доставчик.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*