Разследването на негодните електрически стълбове е в краен етап, заявиха от полицията

От Централното полицейско управление отговориха на Зелената партия, че разследването относно закупуването на над 30 000 дефектни дървени електрически стълбове през 2005г., е в последните етапи.

От Зелената партия пък казаха, че полицията е имала указания за разследване на случая в началото на 2015г., но нищо не е свършено вече девет месеца. “Колкото повече минава времето, толкова повече намалява шанса за пълно разследване на скандала”, заявиха от партията.

“Зелената партия се пита дали този дълъг и неефективен процес, не е свързан с факта, че началникът на полицията и министъра на правосъдието отговарящи за делото са свързани чрез адвокатска кантора”, добавиха от партията.

В неделя от полицията реагираха и казаха, че са получили делото през януари 2015г. с инструкции от Правната служба да разследва дали е имало извършено престъпление.

Разследването е започнало моментално, заявиха от полицията и беше събрано огромно количество то документация, някои от документите са все още в процес на разглеждане”.

“Разследването на случая е в крайната си фаза и ще последват разпити на заподозрени лица, отговорни за случая” се казва в изявлението, след което досието ще бъде изпратено в офиса на главния прокурор .”

Изгнилите дървени електрически стълбове са стрували на АИК около € 10 милиона. Това е първият път, в който електрическите стълбове са били закупени от гръцка фирма, досега те са били закупувани от скандинавски фирми. Според разследващи, пет длъжностни лица са замесени, от които четири вече са пенсионирани.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*