Отново за безопасността на децата ни

„Децата ви трябва да бъдат информирани!”, съветват от организацията

child_abductionСлед случая на почти отвлечено дете в неделя на площад Фанеромени в Никозия, организацията за защита на детето излезе със съвети към родителите. Случаят предизвика много реакции от страна на родителите в социалните мрежи, с гневни и възмутени коментари. От организацията заявиха:dete

“Особено важно е, родителите да имат необходимото време, за да имат добра комуникация със своите деца от най-ранна възраст”, каза Елеа Химониду от организацията.

Родителите трябва да научат децата си в кои случаи трябва да позвънят на тел.112 и в същото време как да дадат правилна и полезна информация на органите на другия край на линията.

Децата трябва да знаят своите домашни адреси и телефонни номера наизуст, но никога да не ги разкриват пред непознати, особено в интернет. Те предлагат също родителите и децата да имат тайна дума, която да се използва в случай, че някой се опитва да ги примами извън училището, като твърди, че е изпратен от родителите, за да го прибере от училище. Ако лицето не знае тайната дума, детето ще знае да не тръгва с него, казват от неправителствената организация.

Родителите трябва да спечелят доверието на децата си и да знаят какво се случва в живота им.

deca“Най-доброто решение за безопасността на вашето дете е да имате информирано дете. Не оставяйте детето си неинформирано, просто защото си мислиш, че не е възможно нещо да се случи с него”, заявиха от организацията.

В неделя 29 годишен се опита да отвлече тригодишно дете, буквално пред очите на майка му. Жената започнала да вика за помощ, а похитителят се опитал да избяга с детето. Заловен от хора, привлечени от виковете на майката, похитителят е предаден на полицията.

Разследването показа, че заподозреният е бил психично болен и лекуван в психиатрична болница Athalassa в миналото.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*