Самотна майка продава къщата си, за да финансира следването на дъщеря си

 

Самотна майка от квартал на Никозия е обявила къщата си за продажба, за да може 18 годишната й дъщеря да отиде през септември за учи право в университета в Лийдс, Великобритания.

Анна живее с дъщеря си в Кокинотримития в къща, която е купила през 2011-та, за която все още плаща ипотека.

След като научават, че дъщеря й е приета да учи право в университета в Лийдс, тя опитва от две банки да получи студентски кредит, но банките отказват, предвид двата налични заема. Нямайки пари дори за самолетен билет за дъщеря си, отчаяната майка решава да обяви къщата си за продан. В онлайн обявата тя казва, че продава дома си, за да може дъщеря й да учи.

“Нямаше друг начин. Имам работа, но след като платя месечните вноски по кредитите, оставам с 300 евро на месец за мен и дъщеря ми”, казва отчаяната майка. Съпругът й не проявявал интерес към образованието и разходите на дъщеря им.

За местните медии, майката разказва, че дъщеря й е много добра ученичка и искала да учи в Кипър, но таксите били много високи. В английския университет дъщеря й се класирала за заем за държавните такси, но не отговаряла на условията за кредит за разходи за живот.

Непозната жена вижда онлайн обявата на Ана и веднага се свързва със Сайпръс Мейл, предлагайки да заплати билета на дъщерята на Ана до Великобритания.

Все пак все още се намират добри хора, готови да протегнат ръка на непознат.

CNA

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*