Световна кампания за 24 май: Играй народни танци и качи видео

Кампания призовава на 24 май всички българи по света да запишат и споделят в интернет клип с фолклорни танци

Инициативата “Дръж се, земьо, българите танцуват” беше представена днес на пресконференция от организаторите от фондация “Ричмарт”.

DSC_0393Те препоръчват участниците да танцуват с най-новите си дрехи, като идеята е от модата в това своеобразно “стрийт фешън шоу”, чрез танца, вниманието да се насочи към страната ни и българския фолклор.

При желание танцьорите може да облекат национална носия посочи Мартин Йорданов от организаторите.

Клиповете може да бъдат заснети навсякъде – на работното място, на улицата, в клуб, дискотека, ресторант, летище, край исторически паметници или забележителности у нас и в чужбина.

Нашият народ е уникален с неравноделните тактове в българската музика, затова трябва да ги популяризираме, коментира и хореографът и основател на ансамбъл “Българе” Христо Димитров.

Зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева определи кампанията като “празник на сърцето” и DSC_0373възможност всеки да покаже частица от България.

Кампания цели цялостното популяризиране на българските производство, туризъм и култура и утвърждаване на марката “Made in Bulgaria”.

Българите в Кипър също се присъединяват към инициативата. На 24 май в Амфитеатъра в Агланджа от 16:00 часа се организира фолклорен празник „Заедно на хорото“. Българи от всички градове на Кипър и деца от българските училища ще се включат в световната кампанията, а хорото им ще бъде заснето.

За тези, които не могат да отидат в Никозия за този празник, във всички градове ще има и други български събития.

Българите в Ларнака ще танцуват в парка на Димотико театро.

elite clubЛимасолци организират невероятна българска вечер в клуб „Елит“, където ще гостува известния български клуб „Анаконда“ с шоу, подготвено от един от най-популярните български водещи –  DJ Daniel, който идва на острова специално за купона. Ще прозвучи музика от вчера и днес, с много хора`,  надигравания и още много изненади.

Те също прегръщат инициативата на световната кампания и имаме уверението на организаторите, че българските хора ще разлюлеят града. Тяхното хоро също ще бъде заснето, а клипът качен в социалните мрежи. 

Обръщат се към всички плевенчани на острова с поканата: „Елате да се повеселим. Обещаваме незабравимо преживяване, много емоции и танци, една истинска нашенска вечер, за която дълго ще си спомняте!“

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*