Опасения за злоупотреба в ценообразуването на горива и млечни продукти

Профсъюзът СЕК призова държавата да се намеси и да се справи със спекулата на стоки от първа необходимост, включително горива и мляко.

В съобщение на СЕК се отбелязва, че кипърските потребителите в продължение на години са плащали най-високи надценки и сметки за електроенергия “и пиеха най-скъпата млякото в Европа.”

В документа се казва още: “Изглежда, конкуренцията е ограничена до несъществуваща в нашата страна и в резултат се създават картели и групи с общи интереси, които се възползват от силната си позиция на пазара.”

Синдикатът призова държавата да се намеси, за да гарантира ограничаване на спекулата, като особена загриженост се изразява за цените на петролните продукти. От СЕК отбелязват, че генералният одитор Одисеас Михаелидис също е изразил загриженост във връзка с цените на горивата.

“За съжаление намаляването напоследък на разходите за гориво и електроенергия не е повлияло върху цените на други продукти, независимо дали са в хранителната или други индустрии”, добави съюз.

От СЕК заявиха, че държавата дължи на потребителите да следи цените “и да им обясни точно това, което се случва и защо те са жертва на толкова много случаи на печалбарство.”

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*