Семинар за безопасен интернет в Лимасол

На 15 март т.г. в сградата на СЕК Лимасол се проведе семинар на тема „Нека интернет стане по-безопасно място за всички”. Съвместна и много полезна инициатива между СЕК  Лимасол и Institute of  Neuroscience  and Technology Limassol, която се организира в рамките на Световния ден за безопасен интернет.

Семинарът бе открит от посланик Христо Георгиев.

На събитието присъстваха деца от българските училища, учители и родители.

DSC_0408Д-р Луиза Шахбазян, заместник-координатор на българския Център за безопасен Интернет запозна родители и деца стъпка по стъпка с преимуществата на глобалното пространство и опасностите, които дебнат в него, най-честите грешки и проблемите, които могат да ни споходят от незнание.

С присъщата си искреност децата споделяха своя опит и не се срамуваха да задават въпроси на лекторката.

Осигуряването на безопасен интернет е въпрос на споделена отговорност. Децата използват интернет от все по-ранна възраст и във всеки един момент могат да бъдат изложени на неподходящо съдържание или да станат жертва на измама. Именно затова превенцията на младите потребители в интернет е сред основните цели на подобни семинари, да повиши информираността на деца, родители и учители относно рисковете в интернет и начините за тяхното преодоляване.DSC_0405

Би било много полезно семинарът да се проведе във всяко българско училище на острова, деца и възрастни има какво да научат. Искрено се надяваме инициативата да продължи и обхване всички български училища на острова.

Отправяме нашата благодарност към д-р Луиза Шахбазян и Стела Георгиева, координатор в СЕК Лимасол и пожелание за следващи срещи.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*