Обновеният център на Никозия е готов

Обновеният и модернизиран център на Никозия вече е готов. Той включва нов тунел под площад Солому, електронни табели, показващи автобусните линии, както и възстановените градини на крепостния ров.

Проектът е съфинансиран от Европейския съюз, правителството на Кипър, и община Никозия с цел създаване на нова транспортна система като „начало на амбициозна инвестиционна програма в обществения транспорт и укрепването на градските центрове”, каза министъра на транспорта Мариос Деметриадис.

В своето обръщение на официалното откриване на централния транспортен възел, Деметриадис каза „Подобряването на мобилността чрез алтернативни, щадящи околната среда средства, както и нови подходи за планиране и маршрутизация в градските райони са от ключово значение за подобряване на нашите градове, което ще ги направи, приятни и добре организирани места за живеене, работа и отдих. Трябва да се признае, че икономическият растеж е неразривно свързан с транспорта и комуникациите и политиката на министерството на транспорта се стреми към обновяване на съществуващата инфраструктура”, каза министърът.

Транспортният възел на площад Солому е обновен с електронна система за мониторинг на автобусите и информиране на пътниците посредством три TFT екрани, които показват разписанията на автобусите. Също така има и четири информационни центъра, където също има информация за пристигащите и заминаващите автобуси, както и цените на билетите.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*