Тази вечер в Никозия – българо-шведския филм „Островът”

В рамките на 11-тия фестивал на франкофонията, тази вечер в Никозия ще бъде прожектиран българо-шведския филм „Островът”, като входът е свободен.

Събитието се организира от Българското посолство в Кипър, а прожекцията ще се състои днес, 15 март от 21:00 часа в реномираното киностудио на Университетът на Никозия.

островът“Островът” разказва историята на Данийл (Туре Линдхардт) и неговата приятелка – французойката Софи (Летисия Каста). Данийл и Софи от четири години и живеят заедно в Париж. Нищо неподозираща Софи решава да организира пътуване до България, за да изненада Данийл. Пристигайки на претъпкания плаж в Слънчев Бряг, Софи изумена научава, че това е родината на Данийл, където той не е стъпвал от двадесет години.

Данийл отвежда Софи на почти необитаем остров е Черно Море. Жегата и малцината странни обитатели на мястото започват да влияят на поведението и на двамата. Островът изкарва наяве дълбоко скритите им страхове и това поставя любовта им на изпитание.

Филмът е заснет основно на остров Света Анастасия в бургаския залив, както и в Бургас, София и Париж. Режисьор Камен Калев, възпитаник на френската киношкола.

Участват: Туре Линдхардт – Данийл

Летисия Каста – Софи

Бойка Велкова – Ирина

Руси Чанев – Павел

Михаил Мутафов – Илия

Алехандро Ходоровски – Ходо

Бертил Шабер — Лу

Оливие Клавери — Симон

Александър Еленков — пиколо

Ели Медейрос — Жанет

Филмът е получил Наградата за операторско майсторство на фестивала “Златна Роза” 2011

Всички сте поканени.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*