Ново въздушното пръскане в Ларнака

Тази година Община Ларнака води сериозна битка с многото комари в района на езерото Алики, парка, район Камарес и крайбрежието. Няколкото въздушни пръскания извършени до момента като че ли не дават особени резултати.

aeropsekasmoimainЕжедневно граждани и гости на града се оплакват от летящите насекоми, които вместо да изчезнат, като че ли стават повече, особено във вечерните часове. хиляди се оплакват, че вечер не могат да отворят прозорци и врати или де седнат на открито, защото жилещите насекоми са буквално навсякъде.

Община Ларнака, в сътрудничество с управлението по горите и с одобрение от Министерството на земеделието и околната среда към Министерството на здравеопазването, отново ще проведе въздушно пръскане за комари в района на езерото и парка Алики във вторник, 16 юни 2015 от 8,30 до 10,30ч. Алтернативна дата в случай на неблагоприятни метеорологични условия ще бъде сряда, 17 юни 2015.

Въздушното пръскане ще се проведе на най-ниска надморска височина за по-добри резултати и ще се извършва с помощта на биологични препарати.

По време на пръскането, на пътеката от Камарес до парка ще бъде затворена за обществеността.

За допълнителна информация се свържете с офиса на здравни услуги на Община Ларнака на телефон 24816559 и 24816557.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*