Нови правила за пътуващите за Република Кипър

От 23:00 часа, вторник, 4 януари, всички пътници на възраст над 12 години, летящи за Кипър, трябва да направят PCR тест предварително и да представят отрицателния резултат не по-стар от 48 часа след качването на борда. Това решение се отнася за всички пътници без изключване, независимо от степента на ваксинация. Изискването за носене на резултат от PCR тест се отнася и за пътници, пътуващи до Кипър на или след 4 януари и вечерта CyprusFlightPass.

Пристигайки в Ларнака или Пафос, всички пътници без изключение трябва да преминат PCR тест за своята сметка. Пътниците, които не са ваксинирани с бустерна доза, трябва допълнително да преминат експресно тестване 72 часа след пристигането си.

Тези правила се прилагат за пътници от страни от всички категории, като се уточняват, че само гражданите на Кипър и членовете на техните семейства, гражданите на ЕС и ЕИП, законно пребиваващите в Република Кипър, представители на дипломатическия корпус и лица, получили специално правителственото разрешение може да летят от страни от сивата група.

Освен това е забранено влизане в територията на Кипър за лицата, които ще бъдат непрекъснато или транзитно на територията на следните държави през последните 14 дни: Южна Африка, Намибия, Лесото, Зимбабве, Мозамбик, Малави и Ботсвана.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*